Pecakedv

2021.12.29. 09:00

Bár drágább lesz a jegy, a horgászkedv nem hagyhat alább

Bár drágul jövőre a horgászat, a somogyi egyesületi vezetők szerint a tagság zöme 2022-ben a is hódolni kíván a szenvedélyének.

Harsányi Miklós

– Az éves területi felnőtt engedély ára nem változik, 2022-ben is 45 ezer forint marad –mondta Séta István, a kaposvári Gyertyános Horgászegyesület titkára. – A sporthorgász napijegy ára jövőre viszont 2200 forintról 2500 forintra emelkedik, míg a sporthorgász éves területi engedély az idei 22 ezer forint helyett 25 ezer forintba kerül majd. 

Az 1,1 hektáros vízfelületű tóba 2021-ben az 1100 kiló háromnyaras pontyon kívül csaknem 300 kétnyaras süllőt és 2000 süllőivadékot is telepítettek. Séta István azt mondta: 2022-ben legalább 1500 kiló pontyot kívánnak kihelyezni. Az 52 tagot számláló csapat jövőre is folytatni szeretné a versenyszervezést, az idén 11 megméretésnek biztosítottak helyszínt, a 2022-es évadnyitót várhatóan áprilisban tartják. 

Dékány Andor, a Húskombinát Horgászegyesület vezetője kiemelte: az éves horgász­engedély az állami jeggyel együtt 2021-ben 39 300 forint volt. Jövőre az állami jegy ezer forinttal drágul, a horgászengedély ötezer forinttal, így akik náluk horgászni szeretnének, azok 45 300 forintot fizetnek. A 2022-es engedélyeket január 3-tól vásárolhatják meg a tagok. 

– Ahhoz, hogy a színvonalat tartani tudjuk, szükség van az áremelésre – hangsúlyozta. – A hal ára elképesztő mértékben, csaknem 30 százalékkal drágult az idén. A közgyűlés már korábban elfogadta ezt a döntést, s szerintem alapvetően 2022-ben is nagyjából annyian járnak majd horgászni, mint az idén. 

Mikics Balázs, a kaposvári Sefag Horgászegyesület elnöke közölte: az éves sporthorgász jegy ára jövőre is 20 ezer forint marad. Ha az állami jegy drágul, akkor csak annyival nő náluk a horgászok költsége. Lényeges: napijeggyel továbbra sem lehet náluk horgászni, s a halat sem lehet elvinni. 

– A 2021-re kiállított állami jegyek és az éves balatoni területi horgászjegyek január 31-ig érvényesek – derült ki a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. tájékoztatójából. 2022-re érvényes balatoni területi jegyet csak az a horgász válthat majd, aki már jövőre érvényes állami jeggyel rendelkezik. A balatoni éves területi jegyeket várhatóan január 10-től lehet megvásárolni. A társaság arra is nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy a fogási naplók leadási határideje 2022 február 28. Arra kérik a horgászokat, hogy a naplókat összesítve, kitöltve adják le azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2022-es állami jegyet váltani fogják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában