Összefogás

2021.12.24. 09:00

Báránybőrbe bújt jótevők hozták a szeretetet a gigei családoknak

Közel harminc családnak okozott örömöt a Mélyben és Reményben Alapítvány a karácsonyi ünnepek előtt. A jótékonysági szervezet tagjai betlehemi műsorral készültek a rászorulóknak, a gyerekek névre szóló ajándékokat, a szülők pedig tartós élelmiszert kaptak.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Szinte a tetejéig megpakolt kisbusszal érkeztek Gigébe szerdán a Mélyben és Reményben Alapítvány tagjai. Kiskorpádon már jártak, majd Gige után Rinyakovácsi felé vették az irányt. 

Orsós Klára izgatottan várta már a kapuban a pásztornak, angyaloknak öltözött segítőket, akik a házban énekszóval és versekkel köszöntötték a lakókat. Subában, báránybőr sipkában mesélték el a kis Jézus születésének történetét az Orsós családnak. Hagyomány már, hogy minden évben egy kis műsorral kedveskednek azoknak a rászorulóknak, akikkel kapcsolatban vannak. 

– Kedden kilenc, szerdán tizenhárom helyen voltunk, de még nem végeztünk, sok helyen elkel a segítség – mondta el Mohayné Farkas Ibolya, az alapítvány vezetője. Hozzátette: a fonott betlehemet egy támogatottjuk készítette, amelybe kis figurák kerültek. 

– Arra számítunk, hogy a január kritikusabb időszak lesz, és készülünk akkorra is csomagokkal – mondta Mohayné Farkas Ibolya. – Mindig megérint a gyermekek öröme, mindennél többet ér az a boldogság, amit az arcukon látunk. 

A közös imádság után került az asztalra tartós élelmiszer, egy torta és sok játék, édesség is. – Nagyon nagy segítség ez a sok szép ajándék nekünk – mondta el Orsós Klára, aki közmunkásként dolgozik a településen. – Négy gyermekünk van, a legidősebb dolgozik, a többiek még tanulnak. Sajnos a férjem nagyon beteg, csak oxigénpalackkal tud lélegezni. 

Orsós Klára büszkén mesélte, hogy Szabina lánya cukrásznak tanul, Roland fia nyolcadikos, a karosszérialakatos szakma érdekli. A másik nagyfiú Csurgón mezőgazdasági gépszerelő lesz, a tanulás mellett már dolgozik is. A legnagyobb fiuk pedig dolgozik már. 

 

Nem engedik el a kezüket év közben

– Minden évben szoktunk szervezni karácsonyi ünnepséget, ahová a családokat meghívjuk, idén ezt a járványhelyzetben nem tudjuk megtartani, így a karácsonyi tortákat is házhoz visszük – mondta el az alapítvány vezetője. Mohayné Farkas Ibolya hozzátette: fontosnak tartják, hogy egész évben hozzájuk fordulhassanak a rászoruló családok, ünnepekkor pedig hatványozottan elkél a segítség. Minden hónapban gondolnak támogatottjaikra élelmiszercsomaggal, ruhákkal, cipőkkel segítenek. Együtt is tanulnak a kisebbekkel, a járványhelyzetben sokuknak volt erre szükségük. 

– Dupla családi pótlék jött decemberben, ami nagy segítség az ünnepek előtt, mert sok pénz megy el a téli tüzelőre – jegyezte meg a 11 éve működő alapítvány vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában