Gyász

2021.12.13. 10:36

Fényösvényt alkotva emlékeztek a csillagtestvérekre

Minden év december második vasárnapján gyertyát gyújtanak az elhunyt gyermekekért: a csillagtestvérek éjszakáján szülők és hozzátartozók osztoznak a gyászban.

Kovás Gábor László

Fotó: Muzslay Péter

Vasárnap este a pajtaszínháznál egy rövid műsort hallgattak meg a csillagtestvérek éjszakájának résztvevői Fándly Csaba és Török Sára előadásában. Ezután az emléksétán megkerülték a Kossuth teret, és a székesegyház elé érkeztek. 

Forrás: Muzslay Péter

A Városháza közelében sorfalat állva fényösvényt alkottak. Az idén a környezetvédelem jegyében nem engedtek lufikat a levegőbe. Az idei újdonság egy fából faragott lélekdoboz volt, amelybe mindenki bedobhatta az üzenetét: sárga színűt, ha azt szeretné, hogy imádságba foglalják és felolvassák a történetét, illetve fehér színűt, ha azt szeretné, hogy ne olvassa el senki az írást. 

A rendezvényre meghívták Varga László katolikus megyés püspököt, Petró László református és Szabó Szilárd evangélikus lelkészt. Erdei-Vigh Éva szervező elmondta: az idén tizennegyedik rendezvényt az evangélikus Növekedés Alapítvány fogadta örökbe. 

Fotó: Muzslay P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában