Piaci körkép

2022.01.28. 16:43

Gyógyulást és színes vitaminbombát találtunk a piacon

A napsütéses péntek reggelen a rég látott antik könyvárus is kipakolta portékáját a kaposvári nagypiacon. Szükség is van mostanság az olvasnivalóra, mert a számok azt mutatják, sokan betegeskednek otthonukban. Akiket nem korlátoz a karantén, vitaminbeszerző körútra vállalkoztak.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A napfény arra ösztönzött bennünket, hogy a szivárvány minden színét összeválogassuk hozzá kosarunkba: a pirosló alma mellé a narancsot, a citromot, a zöld körtét, kéklő áfonyát és lila színű szőlőt. Már a látványuk gyógyítóként hat a lelkünkre, amelynek köszönhetően a testünk egyensúlya is visszaáll.

– Szezonon kívül vagyunk, elsősorban vitaminért jönnek a vásárlók, vagy alapanyagért ráérős főzéshez, hiszen sokan betegeskednek otthon, és van idő főzni rájuk – mondta Csík Géza a zöldséges standjánál.

– Észrevehető, hogy nagyobb a kereslet a homoktövis termékek iránt. Ilyenkor van szezonja, mert kevesebb a vitaminforrás, mint a többi évszakban – mondta Kalocsa Nóra a narancssárgán pompázó asztal mögül.

A népi bölcsesség szerint a vírusok a csípős savanyúságok elől is menekülnek, amelyekből bőven volt kínálat a nagypiacon, ahogy savanyú káposztából is, amelynek kilóját 800 forintért adták. A fokhagyma nemcsak a vírusokat űzi el, hanem azok hordozóit is szigorúan tisztes távolságba helyezi. Mi viszont a színeket tovább keresve közelebb léptünk a Pitypang Farm sajtos standjához is, ahol különleges, color krémjoghurtokra leltünk.

– A krémeket is én készítem a joghurthoz. Van birsalmás, nutellás, epres... – sorolta Virág János a kínálatot, aki feleségével együtt vadássza a recepteket a finomságokhoz. Nemcsak joghurtokat, színes sajtokat is kínált a klasszikusok mellett. Sovány Tamás is sajtos standot vezet, nála színes termékek között a krémtúrók vezetik a slágerlistát.

– Tizennégy féle krémtúró szerepel a kínálatunkban. Az üvegeket visszaváltjuk, így óvjuk a környezetünket – mondta Sovány Tamás, miközben krémtúróval töltött üvegre cserélte az üreset.

– Minden pénteken itt vásárolok, a kisfiam nagyon szereti a karamellás krémtúrót, amit most is viszek neki két üveggel – mondta Dancs Csilla, aki A mi kis farmunk törzsvásárlójának tartja magát, hiszen három éve visszajár. A napfénnyel színesített téli napunkon igazi színkavalkádot vittünk haza kosarunkban.

Kaposvári Nagypiac aktuális árai

2022. január 28.

fürjtojás

800 Ft/24 db

Házi tehén tej

200 Ft/l-től

zellerszár

480 Ft/cs

fekete retek

400 Ft/kg-tól

piros retek

250 Ft/cs-tól

hegyes erős paprika

150 Ft/db-tól

koktélparadicsom

1980 Ft/kg-tól

zöldhagyma

300 Ft/cs

idared alma

199 Ft/kg-tól

birsalma

550 Ft/ kg-tól

szőlő

2000 Ft/kg-tól

passion fruit

200 Ft/db

datolyaszilva

100 Ft/db-tól

étkezési csíramagok

270 Ft/cs-tól

cinkegolyó

75 Ft/db

vetőmagok

230 Ft/cs-tól

Sárgarépa

280 Ft/kg-tól

Petrezselyem

550 Ft/kg-tól

Burgonya

220 Ft/kg-tól

Karfiol

680 Ft/kg-tól

sóska, spenót

1500 Ft/kg

zöldségzöld

100 Ft/cs

kapor

200 Ft/cs

Akác méz

3500 Ft/kg-tól

Hárs méz

2500 Ft/kg-tól

Vegyes virágméz

1900 Ft/kg-tól

Repce méz

1900 Ft/kg-tól

Facélia méz

3000 Ft/kg-tól

Gesztenye méz 0,5 kg

2500 Ft/db-tól

Propolisz

900 Ft/db-tól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában