Őrizet

2022.01.14. 18:00

Hiába kért ételallergia miatt házi őrizetet a rab

K. G.

Arra hivatkozva kérte a szabadítását egy csalással vádolt nő, hogy ételallergiában szenved, így egészsége megrendülhet a börtönkoszttól, ezért inkább helyezzék házi őrizetbe. 

Az ügyről Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője elmondta, hogy a fogvatartott ellen a Nagyatádi Járásbíróságon folyik büntetőeljárás üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magán­okirat felhasználása miatt. Közel tízrendbeli csalássorozatról van szó, amelyben a kár százmilliós nagyságrendű. A vádlott ellen hasonló váddal korábban már kétszer folyt büntetőeljárás: az első végén hat év börtönt kapott, a második ügyben felfüggesztett szabadságvesztést, ennek próbaideje alatt követett el újabb bűncselekményeket a vád szerint. A bűnismétlés veszélye miatt tartóztatta le a bíróság, de mivel a nő a börtönben kapott étkezést nehezen tolerálta, beadványokkal fordult a bírósághoz, amelyhez orvosi igazolásokat csatolt. A tartósítószerektől kezdve szinte minden ételre allergiás, azonban az állapotát megvizsgálva az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a büntetés-végrehajtás keretei között biztonságosan ellátható az étkeztetése. 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az ügyhöz kapcsolódó nyilatkozata szerint minden normál és diétás étkezést biztosítani tudnak a fogvatartottak részére a magyar börtönökben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában