Megújulás

2022.02.04. 14:00

Ismét biztonságban gurulhatnak a siófoki deszkások

Koszorus Rita

Siófok Néhány hónapos kényszerszünet után a helyi deszkások legnagyobb örömére végre elkészült a siófoki gördeszkapálya felújítása. A munkák elvégzésére az önkormányzat saját forrásból 7,9 millió forintot költött. A kórházdombnál lévő pályát még az ősszel balesetveszély miatt kellett bezárni a sportolni vágyók előtt, de mostanra már kicserélték a tönkrement padot és a szemétgyűjtőt, valamint két új kerékpártámasz szolgálja az ide betérők kényelmét.

A város képviselő-testülete még 2016 februárjában döntött az akkor hiánypótló létesítmény kialakításáról, amelynek elkészültét nyolcmillió forinttal támogatta a Balaton-parti város meghatározó cége, és a megye egyik legnagyobb adózója, az FGSZ Földgázszállító Zrt. A pálya végül összesen mintegy húszmillió forintból készült el. Kedvelt találkozóhelye volt ez a gördeszkásoknak, görkorisoknak vagy éppen rollereseknek. Egészen addig, amíg olyan állapotba nem került, hogy azt már biztonsággal nem lehetett használni, ekkor került lakat a létesítményre.

Az újranyitást követően Siófok önkormányzata felhívta a gördeszkás pályát használók figyelmét annak rendeltetésszerű használatára, a megújított eszközök megóvására. Koszorus R.

Az önkormányzat saját forrásból 7,9 milliót költött a felújítási munkákra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában