Fotók

2022.02.22. 13:12

Emléktáblát kapott az Arany-gyűszű díjas kaposvári divattervező

Maglódi Erzsébet Zsuzsanna Arany-gyűszű díjas divattervező és festőművész halálának ötödik évfordulója alkalmából családja ház és emléktábla avató rendezvényt tartott kedden a Cseri-városrészben.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Szita Károly, Kaposvár polgármestere valamint Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic  országgyűlési képviselője is köszöntötte a megemlékezés résztvevőit.

– Köszönjük, hogy ennyien megtiszteltek jelenlétükkel –  hangsúlyozta Vörös Roland, az öt éve elhunyt Maglódi Erzsébet Zsuzsanna fia. Arról  is szólt:  befejezték az egykori Cseri úti  ABC, presszó és könyvtár  rekonstrukciós munkáit, az épületben három üzletet, nyolc apartmant alakítottak ki. S ezzel remélhetően ők is hozzájárultak a Cseri városrész fejlődéséhez. A régi, megszokott elnevezéseken is változtatni szeretnének,  az elhíresült Amigo ház helyett az épületet Maglódi házra keresztelték át. Elhangzott: Maglódi Erzsébet Zsuzsanna 1941-ben született Balassagyarmaton, 1962-től élt Kaposváron, s ruhatervezőként dolgozott 1992-ig a Kaposvári Ruhagyárban. Gyerekkora óta festett, festményei a természet szeretetéről és tiszteletéről tanúskodnak, s békét, nyugalmat, harmóniát árasztanak. 

 A megemlékezés végén Fekete Csaba állandó diakónus áldotta meg az épületet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában