Égetés

2022.02.15. 09:00

Negyvennél is többször gyulladt ki a növényzet

A tavaszias és száraz időjárás esetén a kerti munkák részeként végzett zöldhulladék-égetés könnyen kiterjedt szabadtéri tűzhöz vezethet.

Kovács Gábor

A szabadban felcsapó lángok egyre több munkát adnak a tűzoltóknak. Az idén a Somogy megyei tűzoltókat már több mint negyven szabadtéri tűzesethez riasztották. Legutóbb Siófokon égett le egy hektár száraz vegetáció. A szabadtéri tűzesetek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza, ám az időnként jelentős kárral járó tüzek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri égetés szabályaival, a megelőző intézkedésekkel, állítják a tűzoltók. 
Belterületen csak ott és akkor szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol és amikor ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. A külterületi tarlóégetés és vágott növények égetése bejelentéshez kötött, amelyet a munkálatok előtt öt nappal kell az illetékes megyei katasztrófavédelem igazgatóságnál írásban jelezni. Háztartási hulladékot égetni mindenütt tilos. K. G. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában