Látogatás

2022.02.02. 17:24

Somogyi cégvezetőkkel is tárgyalt az iráni nagykövet

Somogyba látogatott Hamid Reza Nafez Arefi iráni nagykövet, akit szerdán délben Borhi Zsombor alpolgármester fogadott a városházán.

Kovács Gábor

Az alpolgármester az önkormányzat nevében örömét fejezte ki, hogy olyan gazdag történelmű és kultúrájú ország képviselőjével tárgyalhatott, mint Irán. 

Elsősorban gazdasági és egyetemi kapcsolatok felvételéről egyeztettek. Iránt főként a somogyi agráriumban és élelmiszeriparban rejlő lehetőségek érdeklik, és szó esett egy kialakításra váró cserediák kapcsolatról is. A tárgyalások ezzel nem értek véget, továbbviszik az együttműködést, ígérték. Ezzel egy hosszútávú, jó kapcsolatot alapoznak meg a tervek szerint. A nagykövet is eredményesnek ítélte a megbeszélést.  Hamid Reza Nafez Arefi első alkalommal járt Somogyban. 

Délelőtt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarában (SKIK) kezdte a tárgyalásokat, ahol találkozott a kamara vezetésével és somogyi cégvezetőkkel is. Az irániakat az élelmiszeriparon belül a hús, tojás és gabona behozatala érdekli, erről tárgyaltak már más megyékben is. Délután a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári campusának főigazgatójával ült le beszélgetni. Borhi Zsomborral ajándékokat cseréltek a találkozón. A  nagykövet egy kézzel hímzett, különleges szépségű kis szőnyeget és egy az iráni képzőművészetről szóló könyvet nyújtott át, míg az alpolgármester Kaposvár nevezetességeiről szóló könyvvel kedveskedett a látogatónak.       

Fotók: Muzslay Péter 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában