Ünnepi pihenés

2022.03.12. 20:00

A vonzó helyeket már két hónapja kinézték a hosszú hétvégére

Sokan pihennek az év első hosszú hétvégéjén a balatoni hotelekben. A március 15-i ünnepekre többnyire belföldről érkeznek a szállodákba, és átlagosan két éjszakát töltenek a tóparti hotelekben.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth_Levente

Már januárban érkeztek a foglalások az egyik siófoki szállodába, hogy az év első hosszú hétvégéjét ott tölthessék. A vendégeknek programokkal és finom ételekkel készülnek. – Most hétvégén ünnepeljük fennállásunk tizedik évfordulóját, és nagy örömünkre már hetekkel ezelőtt minden szobánkat lefoglalták – mondta el Tóth Gergely, a CE Plaza Hotel ügyvezetője. Hozzátette: többnyire belföldről érkeznek hozzájuk családok, s átlagosan 2 éjszakát töltenek náluk. Megjegyezte: az elmúlt két évben a járvány miatt március 15-én és az azt követő napokban zárva voltak. – Sokan várták már, hogy jöhessenek, és a jelenlegi szabályok szerint nem kell már szájmaszkot viselni és a védettségi igazolvány sem kötelező – mondta el az ügyvezető. Tóth Gergely kiemelte: sokan már a nyári vakációt is tervezik, folyamatosan érkeznek a foglalások pünkösdre és a nyári hónapokra. 

A korábban karanténhotelként üzemelő CE Napfény Hotelben most a menekülteket segítik. Tóth Gergely elmondta: eddig negyvenen kaptak szállást és ellátást náluk. 

Telt házzal üzemel egy zamárdi hotel a hosszú hétvégén. – Hetekkel ezelőtt foglaltak vendégeink nálunk szobákat, leginkább gyerekes családok érkeznek, és átlagosan két-három éjszakát töltenek nálunk – mondta el Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin kommunikációs és marketingvezetője. Hozzátette: bíznak benne, hogy a foglalási kedv töretlen marad a jelenlegi háborús helyzetben is. 

 

Csillaglesen

 

– Vendégeink többsége belföldi nyugdíjas, és átlagosan két éjszakát töltenek nálunk – mondta el Nagyné Huszár Andrea, a nagyatádi Solar Hotel vezetője. A hosszú hétvégére programokkal is készülnek, például a Zselici Csillagparkba szerveznek kirándulást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában