Kétkeréken

2022.03.11. 14:03

Buzsákról a Krisna-völgyig vezet az új bringaút

Átadták a Buzsák és Somogyvámos közötti bicikli- és kerékpározásra alkalmas utat pénteken délelőtt.

Marosi Gábor

Fotó: Ma. G.

A csaknem 20 kilométer hosszú beruházás több mint félmilliárd forintba került. Az avatóünnepség első állomásán, Somogyvámoson Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy az ilyen fajta beruházások elősegíthetik az aktív mozgást, ezáltal pedig az emberek sokkal egészségesebben élhetnek. Kiemelte, az elmúlt 12 évben 1850 kilométer hosszú kerékpárút épült az országban, az év végéig elérik a 2000 kilométert.

Móring József Attila, Marcali és térségének országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta, már építik a Fonyód és Csisztapuszta közötti kerékpárutat is, ezért hamarosan a Balatontól egészen a somogyvámosi Krisna-völgyig lehet majd biciklizni.

 Kara Lajos Buzsák polgármestere érdeklődésünkre elmondta, Buzsák és Öreglak között négy, Somogyvár és Öreglak között pedig egy kilométeres szakaszon épült kerékpárút. Somogyvár belterületén még van egy 400 méteres szakasz, amin a gyalogosoknak és a bringásoknak kell osztozniuk, a többi részen felfestés jelzi, hogy az út kerékpározásra is alkalmas. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában