Büntetés

2022.03.12. 15:27

Jogsértést követett el Varga István

Megbüntették az ellenzék képviselőjelöltjét. Varga Istvánnak pénzbüntetést kell fizetnie a választási kampány megsértése miatt.

Sonline

A Somogy Megyei 1. Számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság megállapította, hogy Varga István a DK-JOBBIK-MOMENTUM- MSZP-LMP-PÁRBESZÉD országgyűlési képviselőjelöltje választási kampány szabályt sértett azzal, hogy a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képező villanyoszlopokon (Noszlopy utca Sétáló utca, Raktár utca) a tulajdonos engedélye néIkül választási plakátot helyezett el. 

A Választási Bizottság Varga Istvánt, a további jogsértéstől eltiltotta, az engedély nélkül kihelyezett plakátok eltávolítására és 60.000,-Ft, birság megfizetésére kötelezte.

Felkerestük Varga Istvánt, aki elmondta - Egy budapesti cég végzi a plakátok elhelyezését központilag. Ennek a cégnek van szerződésük az E-ON áramszolgáltatóval, hogy melyik kandelábereket használhatják ki. 
- A főbb probléma az az, hogy nem kértünk engedélyt az önkormányzat tulajdonát képző villanyoszlopok használatára. De természetesen a törvénynek eleget fogunk tenni. Fellebbezni fogunk a szabálysértéssel kapcsolatban, mivel miután kikerültek a transzparensek, ezt követően tudtuk meg melyik oszlop kihez is tartozik.- tette hozzá az ellenzék képviselőjelöltje.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában