Taszár

2022.03.29. 12:19

Rezsicsökkentés az iskolában

Marosi Gábor

Hétfőn adták át a megújult taszári Fésűs Éva Általános Iskolát. Faludyné Kiss Szilvia igazgató elmondta, a hatvanas évek végén épült intézmény mára minden szempontból elavult, időszerű volt a beruházás – tette hozzá. 

Kicserélték a nyílászárókat és szigetelték az épületet, részben felújították a tetőt és napelemeket is felszereltek. A fűtésrendszert részlegesen korszerűsítették, parkettázták a tantermeket és húsz ajtót kicseréltek. A beruházásra energetikai pályázaton 212, a Magyar Falu Programban 15 millió forintot nyertek. Varjas András, Taszár polgármestere elmondta, az energetikai felújításra nagy szükség volt az energiaárak növekedése miatt. A beruházással 70–80 százalékos költségmegtakarítás érhető majd el. 

Witzmann Mihály ország­gyűlési képviselő kiemelte, Taszár az elmúlt években dinamikusan fejlődött. A kormányzati támogatásoknak köszönhetően csaknem másfél milliárd forintnyi beruházási támogatás érkezett a településre. Ezek egy részét már fel is használták. A politikus kiemelte, választókerületében több tucatnyi iskola újult meg.


Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában