Felújítás

2022.03.12. 16:00

Szebb és nagyobb lett az igali iskola

A Kaposvári Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Operatív Program segítségével újította meg az igali Batthyányi Károly Körzeti Általános Iskolát.

Koszorus Rita

Az infrastrukturális fejlesztésre 597 millió forintot költött a tankerület, az elkészült fejlesztést pénteken adták át ünnepélyes keretek között. 
A projekt keretében felújították és bővítették az 590 négyzetméteres tornatermet, az öltözőket, a vizesblokkokat és a testnevelés szertárt. Az energetikai korszerűsítés keretében a tornaterem határoló nyílászáróit kicserélték, az energiaellátás költségeinek csökkentésére az új tetőre napelemrendszert telepítettek és az épület külső hőszigetelése is elkészült. 
A fejlesztésnek köszönhetően új termeket is kialakítottak, hiszen a diákok új informatika és természettudományos szaktantermet, szertárat, valamint tánctermet és nyelvi labort is használhatnak. 
A felújított helyiségekbe a projekt keretében korszerű berendezési tárgyak és taneszközök kerültek. Az ünnepélyes átadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Stickel Péter, tankerületi igazgató és Hajnal Gabriella, a Klebelsbereg Központ elnöke mondtak beszédet. 

K. R. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában