Meglepi

2022.04.17. 11:30

Ajándékokat rejtett el öt játszótéren

Kovács G.

Húsvéti akcióval jelentkezett a kaposvári asszony, aki évek óta rendületlenül varr azért, hogy meggyógyítsa a saját és mások lelkét. Kálmánné Kovács Kata gyakran az éjszakáit is a varrásnak szenteli. Az idei húsvétra sok kedves textilfigurát készített, hogy meglephesse vele a gyerekeket, méghozzá rendhagyó módon. 


Öt helyszínen: a Baross Gábor utcai Csupafül, a Bartók Béla utcai Neszepisze, a Bajcsy-Zsilinszky utcai Hajnalcsillag, a Kossuth Lajos utcai Törptér és a Zselic kertvárosi játszótéren helyezte el az alkotásait, és vadászatra szólította fel az arra járó gyerekeket. De a felnőttekhez is igyekezett szólni, mert szerinte fontos, hogy a lelkünkben maradjunk meg gyermeknek. Az ünnep azonban nem mindenki számára könnyű időszak. 


– Évről évre nehezebb az emberek szívéhez férni, és nem mindig katarzis a történet vége – mondta Kálmánné Kovács Kata. – De nem szabad feladni akkor sem, ha mások már feladták. Emlékeztetni kell magunkat arra, hogy kiváltság jónak lenni egy rossznak tűnő világban is. 


A családban közösen találták ki, hogy a kisfia zsebpénzét és a saját megtakarítását arra fordítják, hogy húsvétra édesség- és ételcsomagokat állítsanak össze. Arra kérte a rászorulókat, hogy jelentkezzenek a Facebook-oldalán, ennek alapján titokban osztja ki a csomagokat. Sokan csatlakoztak a kezdeményezéséhez, első körben 7–8 támogató család, akiket összehozott a jelentkezőkkel. Szerinte az a természetes, hogy sonka, gyümölcs és édesség mindenkinek jusson a húsvéti asztalára.

Címkék#Húsvét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában