Giro d'Italia

2022.04.09. 21:31

Dina Márton Till Attilával együtt számolt vissza

Az esős, borongós idő ellenére is kilátogattak a Giro d'Italia roadshowjára, ahol kvízjátékban vehettek részt az érdeklődők és a Hegeshow bemutatóját is megcsodálhatták.

Trancsik Zsanett

Fotó: ODPictures Art Studio - Orbán-Katona Domonkos

Alig harminc nap van hátra a Giro d'Italia nagy kaposvári rajtjáig, ennek ünneplésére a város egy családi roadshow-t rendezett a Kossuth téren. A cél az volt, hogy tovább fokozzák a megyeszékhelyben a neves verseny ismeretségét, valamint felkészítsék a lakosságot, hogy  milyen órási látványosságnak lesznek részesei.
A roadshow vendégei között szerepelt Dina Márton az Eolo-Kometa csapat profi kerékpáros versenyzője, illetve Till Attila, akik együttes erővel vágták le az újabb centit a visszaszámláló berendezésről.

 

Forrás: ODPictures Art Studio - Orbán-Katona Domonkos


A családi napot 10 órakor nyitották meg, ekkor indult el az első kerékpártúra is a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség támogatásával. A mostoha időjárás ellenére sokan részt vettek a több kilométeres távokon, köztük Till Attila is.
– Nagyon jó volt ez a kis kerékpártúra, az első felében még az eső sem esett, de aztán elkapott minket, annyira nem zavart, ám a végén éreztük meg, hogy jól eláztunk – mondta a műsorvezető, aki a neves verseny egyik nagykövete. – Több túra is volt ma, amelyen mentem az a családi volt, egy kényelmes tizenhárom-tizennégy kilométeres szakasz a Desedán. Elmentünk a Fekete István Látogatóközponthoz, amely nagyon szép volt és onnan jöttünk vissza.
Még nem lehet tudni, hogy Dina Márton a Giron vagy a Tour de Hongrien indul, mindenesetre az Eolo-Kometa csapata mindkét versenyen részt vesz.
– Kettő és fél éve vagyok az Eolo-Kometa tagja, a Tour de Hongrien mutatkoztam be, az idei a második profi szezonom, tavaly indultam a Giro d'Italián és egy óriási álom válna valóra, ha egy magyar rajton is ott lehetnék – hangsúlyozta a profi kerékpáros.
Délután már kitisztult az égbolt és az eső is elállt, egyre többen gyülekeztek a Kossuth téren, még a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola tagjai is lelátogattak az eseményre. Péter Attila, rendezvényszervező egy jó hangulatú kvízre invitálta az érdeklődőket, amelyben a Giro d'Italiával kapcsolatban tett fel különféle kérdéseket. Minden helyes válaszadónak egy rózsaszín baseball sapka vagy napszemüveg járt.
Ezután a Hegeshow kerékpárosainak extrémsport bemutatója következett Hegedűs László kétszeres Guinness Világrekorder és huszonnégyszeres Országos Bajnok Triál versenyző, Takács Zoltán, illetve Bozsó Csaba magyar bajnok bmx-es részvételével.
Mindeközben több sátorban is várták a látogatókat trükkös bringákkal, VR szemüveggel és kézműveskedéssel biciklis alkatrészekből. Húsz nappal a nagy rajt előtt városismereti bicikliversenyt rendez a város, tíz nappal előtte pedig a Kossuth téren egy spinning-maratonnal várják majd a kerékpározás kedvelőit.

Forrás: ODPictures Art Studio - Orbán-Katona Domonkos

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában