Tárlat

2022.04.25. 18:00

Kaposvárra érkezett a 150 éves altisztképzés vándorkiállítása

Az Altisztképzés másfél évszázada címmel nyílt tárlat a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

 Bálint Ákos, a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred vezénylőzászlósa elmondta: az altisztképzés 150 éve indult, ez alkalomból a Hadtörténeti Múzeum gyűjteményből készítettek egy tárlatot, amelyet tizenkét helyőrségben mutatnak be. 
– Sok korhű dokumentum, relikvia is a kiállítás részét képezi, például a Horthy-korszak harcászati könyve mellett megtalálható mesterlövész és hídrobbantó ügyességi jelvény is. Ezen kívül a végzett hallgatók tablója látható háttérben a Nagy-Magyarország térképpel  – mutatta Bálint Ákos. Megjegyezte: sokat változott a honvédség, a hadviselés ez idő alatt, de a jelmondat, értékrend nem. – Az erős akarat minden akadályt legyőz, az erős akarat csak erős hitből fakad – emelte ki a vezénylőzászlós.  

A vándorkiállítás péntekig tekinthető meg a kaposvári iskolában, ahol három éve zajlik honvéd kadétképzés közel száz tanuló részvételével. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában