A közösség ereje

2022.04.13. 11:30

Leégett egy bolhási fafaragó műhelye, összefogtak érte a helyiek

A lángok martalékává vált egy bolhási műhely az elmúlt hét végén. A Domonkos Tamás melléképületében található összes eszköz megsemmisült, amelyekkel csodaszép faragványokat készített.

Góz Lilla

Fotó: H.D.

A mozgáskorlátozott fafaragó megsegítésére a közösségi oldalon tettek közzé felhívást, bízva abban, hogy segítenek helyreállítani a műhelyét. 
Pénteken fél ötkor vette észre egy helyi férfi, hogy füstöl Domonkos Tamás műhelyének tetőszerkezete. 

 

Dömötör Csaba helyi önkéntes tűzoltó érkezett a helyszínre és hívta a helyieket, valamint a megyei ügyeletet – mondta el Galba Mihály, a helyi tűzoltó egyesület tűzoltója, a település korábbi polgármestere. Szertáruk mindössze 150 méterre volt a melléképülettől, így hamar odaértek. – Hatan beöltözve azonnal oltani kezdtünk két vízsugárral az épület két oldalát, nagyon sok helyi segített és hamarosan pedig a nagyatádi és nagykanizsai tűzoltók is megérkeztek – jegyezte meg Galba Mihály. A tűz okát még vizsgálják. 

 

– Mindenem odaveszett, a megrendelt asztalokért és székekért hétfőn jöttek volna – mondta el Domonkos Tamás, aki mopedjével mindössze fél órával a tűzeset előtt hagyta el műhelyét. Az épületben tartotta a gépeit, eszközeit az összes munkáját, ami egy pillanat alatt semmivé lett. A közösségi oldalon egy felhívást tettek közzé, hogy segítsenek a mozgáskorlátozott fafaragónak, aki az elmúlt tizenöt évben számos különleges fafaragványt alkotott meg. Szükség lenne szerszámokra, gépekre, hogy munkáját folytatni tudja és műhelyének újraépítése is sokba kerülne. – Több kedves ember jelentkezett már, hogy küldenek szerszámokat, nagyon szépen köszönöm előre nekik – mondta lapunknak meghatottan a fafaragó. 

 

Ha valaki segíteni szeretné a helyreállítást, a 11773432-01337699 bankszámlaszámra küldheti el pénzbeli adományát a férfi számára.


Fotó: H. D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában