Digital Media Hungary

2022.05.10. 21:07

Az információ kora függővé tette a fogyasztót

Digital Media Hungary címen zajlik tegnap óta a hazai médiavilág legjelentősebb szakmai konferenciája Siófokon. A közel 300 előadót felsorakoztató rendezvényen az NMHH elnöke a hazai médiapiac sokszínűsége mellett érvelt.

Kolumbán Tünde

A média új értelmet nyert, visszakapta eredeti szerepét, ami a közvetítés – mondta a kétnapos esemény keddi megnyitóján a főszervező Csermely Ákos, aki felvezető előadásában arról beszélt, hogy a globális óriások, mint a legnagyobb keresőplatform vagy a legjelentősebb közösségi médiafelület az ősi kereskedelmi fogást alkalmazzák. – Először adj, aztán kérj, majd követelj, végül tedd függővé a médiafogyasztót. A nagyok ezt zseniálisan alkalmazzák – magyarázta Csermely Ákos. 

Forrás: LASZLO ERHARDT


A főszervező arról is beszélt, hogy a hagyományos és az új média közötti különbség, hogy míg a hagyományos média egy időben 1–7 millió ismeretlen, legfeljebb korcsoportok alapján behatárolható embert ér el, addig a digitális térben bárki, bárkihez szólhat, ráadásul a fogyasztókat az adatok mélységének köszönhetően egyenként lehet megszólítani. 
 

Megújulás előtt

A konferencián a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke annak a reményének adott hangot, hogy a hagyományos média megújulva és az online szolgáltatásokkal versenyre kelve képes lesz megőrizni a pozícióit. Koltay András előadásában hangsúlyozta, hogy bár a média gazdasági tevékenység, ennek ellenére nem lehet szem elől veszteni a társadalmi felelősségét sem. Az NMHH elnöke 7 állításban összegezte mondanivalóját, melyek között arra is kitért, hogy a kritikák ellenére a magyar médiapiac sokszínű. – Ha a dolgok mélyére nézünk, akkor azt látjuk, hogy a média sokszínűsége sokat változott az elmúlt 3 évtizedben. A 90-es években valóban kiegyensúlyozatlan volt a médiapiac, de ma számos televízió, rádió, nyomtatott és online sajtótermék áll rendelkezésre, és a rémhírekkel ellentétben Magyarország bármely pontján elérhetők ezek – jelentette ki Koltay András, aki kitért egyebek mellet a szólásszabadság védelmének jelentőségére valamint arra is, hogy az NMHH a jövőben magasabb szintre kívánja emelni a gyermekvédelmet és a felelős média szerepét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában