Borverseny

2022.05.25. 17:30

Györökben a borban keresték az igazságot

Neves somogyi borászok ültek bírálóasztalhoz a szőlősgyöröki Szent Anna borházban, hogy megítéljék: mit érdemel az a 122 minta, amelyet azért töltöttek palackba a gazdáik, hogy a verseny végén legeredményesebbként elnyerjék a Komáromi Ferenc emlékdíjat.

Lengyel János

 Biró Norbert, a megyei közgyűlés és a Dél-Balatoni Borút Egyesület elnöke ismét a borászok összefogásának, Klotz Péter polgármester pedig az értékek felismerésének, vállalásának és továbbvitelének fontosságát hangsúlyozta, példaként állítva a Somogyi borászok és hobbiborászok nyílt borversenyét is. A házigazda b azt is elmondta: a 68 fehér, 14 rozé és 34 vörösborhoz csatlakozott még 1 siller, 2 fehér gyöngyöző, 1 rozé gyöngyözőbor és 2 fehér pezsgő is. A verseny nemzetköziségét 22 horvát bor részvétele biztosította. 

Mint ismert: a Somogy Megyei Közgyűlés, a Somogyi Hírlap Szerkesztősége, a Szőlősgyöröki Hegyközség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Szent Anna Borház, Szőlősgyörök Község Önkormányzata, a Szőlősgyöröki Borbaráti Kör - 2 év kihagyás után – 12. alkalommal rendezte meg a hagyományossá vált borversenyét, melyet annak idején Komáromi Ferenc álmodott és valósított meg.

Az eredményhirdetésre – a szokásoknak megfelelően – várni kell, erre ugyanis ünnepélyes keretek között kerül sor 2022. június 16-án, 14 órakor a szőlősgyöröki Gárdonyi Géza Művelődési Házban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában