Csak gyakorlat

2022.05.12. 15:40

Sikeresen helytálltak a kaposvári tűzoltók

A megszokotthoz képest fordítva történtek a dolgok szerda este a Kaposvári Mentőállomáson. Ezúttal nem távoztak a szirénázó járművek a mentőállomásról, hanem oda érkeztek. Ezúttal a hős segítők szorultak mentésre, a tűzoltók legutóbbi gyakorlatának feltételezése szerint ugyanis tűz ütött ki a mentőállomás műhelyében.

Egy javítás alatt álló mentőautó gyulladt ki és az egész csarnokot elöntötte a füst. A kaposvári hivatásos tűzoltók miután gondoskodtak az épület és annak tetején lévő napelemrendszer áramtalanításáról, kézi erővel mozgatták a hatalmas kapukat és tolóajtókat. 

A műhely előtti garázsban is állt egy mentőautó, azt azonnal kimentették az épületből, amely igencsak hiányzott volna a Kaposvár és környékét ellátó flottából. 

A tűzzel érintett helyiség ajtajában megtorpantak a tűzoltók, ugyanis a tolóajtón lévő lakat zárva volt, ezért az egység a roncsvágót hívta segítségül. Miután bejutottak, két vízsugárral megfékezték a tüzet. A helyiségben találtak egy dissou hegesztő palackot, amit kivittek a szabadba, meggyőződve róla, hogy érte -e hőhatás. 

A gyakorlat végrehajtását Oliás Gábor tűzoltó alezredes értékelte. A kaposvári tűzoltósági felügyelő szerint: a gyors és összehangolt munkának köszönhetően a feladatot sikeresen teljesítették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában