Művészet

2022.05.18. 08:00

Somogyi alkotó Petőfi-akvarellje a kiállításon

Lőrincz S.

Az Országos Petőfi Sándor Társaság, a kiskőrösi önkormányzat, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, valamint a Petőfi Szülőház Múzeumi és Művészeti Alapítvány közösen hirdetett pályázatot kortárs képző-, ipar- és tervezőművészek számára a lánglelkű költő születésének 200. évfordulója tiszteletére. 

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) szakmai támogatásával tavaly kiírt pályázat igencsak népszerű volt az alkotók között. A zsűri a legkiválóbb 90 mű közé beválogatta Nagy Erika nagy méretű akvarelljét is. A nagyatádi művésztanár – aki MAOE-tag – „Engemet megölni nem lehet” címmel lendületes ecsetkezeléssel készített, dinamikus festményt küldött be – megjelenítve a költő ködbe vesző alakját és a magyar trikolór színeit is. 
 

Mivel a pályázatot 1985 óta számos alkalommal meghirdették már, így a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban az országban egyedülálló Petőfi témájú kortárs gyűjtemény jött létre. A közel félezres gyűjteményből határon innen és túl is rendeztek kiállításokat. A gyűjtemény önkéntes felajánlással gazdagodik; Nagy Erika is felajánlotta akvarelljét e nemes célra. A tematikus kiállítás december 31-én nyílik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában