I. Carp Rodeó

2022.05.13. 17:30

Több mint 514 kiló halat fogtak ki a Desedából

Az I. Carp Rodeó-Deseda bojlis horgászversenyen szerda délutánig több mint 514 kiló halat fogtak a résztvevők.

Harsányi Miklós

Fotó: MW

Kizárólag a legalább ötkilós, illetve ennél nehezebb pontyok számítanak bele az értékelésbe. Hétfőtől szombatig tart a versengés, melyre összesen 32 páros nevezett, s egy-egy segítő is bekapcsolódhat a programba. 

Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára azt mondta: a szabályok értelmében csak az öt legnagyobb hal számít bele az értékelésbe. Szerda délutánig 58 halat emeltek ki a Desedából, az összsúly meghaladta az 514 kilót, az átlagsúly eddig nagyjából 8,8 kiló. A legnagyobb ponty 15 ezer 30 grammot nyomott, amit Mészáros Zoltán fogott. 

– A Deseda halállományának népszerűsítését is szolgálja a versenyünk – hangsúlyozta Kovács Gábor. – A hét elejétől fokozatosan emelkedett a víz hőmérséklete, s szerencsére ezzel arányosan növekszik a halak étvágya is. Abban bízom, hogy mindegyik csapat értékelhető halat fog. Az ötnapos rendezvényünk szombaton 11 órakor ér véget. 

A pénteki mérlegelésen is szép eredmények születtek. 


Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában