Fejlődés

2022.06.13. 14:00

A milliárdot közelítik Jádon, kihasználnak minden lehetőséget

Minden lehetőséget kihasználnak Somogyjádon a fejlődésre. Csak az elmúlt két évben több, mint 700 millió forint értékben pályázott sikeresen a somogyi település. Megújultak az önkormányzati épületek, fejlesztették az úthálózatot és a közfoglalkoztatás keretében térkövet gyártottak, amelyekből a járdákat korszerűsítették.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Munkagépektől hangos Somogyjád ezekben a napokban is. A József Attila utcában a csapadékvíz-elvezetésen dolgoznak. – A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 350 millió forintot nyertünk és a napokban megkezdődött a kivitelezés – mondta el Lőrinczné Kiss Ilona polgármester. Hozzátette: a somogyi megyeszékhely környékén 2003-ban elsőként készült el a település teljes csatornázottsága, most pedig cserélik az átereszeket a József Attila és a Kálvin János utcában. – A külterületről érkező sok esővíz földdel keveredve eltömítette az árkokat és most a pályázat révén lehetőségünk lesz ezt megoldani – emelte ki a polgármester. Az elmúlt években a vendégház, a polgármesteri hivatal és a művelődési ház energetikai fejlesztése is befejeződött. A Civilek háza korszerűsítése pedig hamarosan elkészül. 

– Fontosnak tartottuk, hogy középületeinket korszerűsítsük, hiszen hat település érdekét szolgálja az infrastruktúránk fejlesztése – mondta el Lőrinczné Kiss Ilona. 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében ipari parkot hoztak létre. Csaknem kilencmillió forintból a ravatalozó felújítása is hamarosan megkezdődik, kijavítják a tetőszerkezetet és a festés-mázolásra is sor kerül. Szeretnék a helyi konyhát is felújítani, ami az óvodai és iskolai étkeztetés mellett öt település szociális étkezését is biztosítja. 

A polgármester elmondta: állami támogatással a Somogyjád–Bodrog közötti út felújítására is sor kerülhet. – 300 millió forintból szeretnénk korszerűsíteni az összekötő utat, ezzel az elmúlt két évet tekintve meghaladja a beruházásaink összértéke az egymilliárd forintot – emelte ki Lőrinczné Kiss Ilona. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában