Horgászat

2022.06.26. 17:37

Húsz órán keresztül várták a kapást a töröcskei horgászmaratonon

Harsányi Miklós

A töröcskei tavon szombat délután elkezdődött a 32. Horgászmaraton. A 20 órás erőpróbán 12 csapat összesen 48 versenyzője vállalta a küzdelmeket, a versenyt vasárnap 12 órakor fújták le.

– Mindannyian nagyon vártuk, hogy újra találkozzunk  – mondta Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke. –  A héten összesen 18 mázsa, két és túlnyomórészt három nyaras pontyot telepítettünk, s remélhetően mindenki számára emlékezetes verseny lesz a mostani rendezvényünk is.

A szervezők öt óránként mérlegelnek, és a kifogott halat visszaengedik. Bár szombaton délután bágyasztó hőség volt, nem sokkal a rajt után már voltak kapások. A KSHE csapata – Martin Gábor és Gyetkó Károly, illeve Szári Zsolt, Szita László – is felkészült a maratoni versengésre. Rakós és match botok,  csalik, egy nagy vödör főzött kukorica és számos egyéb, a horgászathoz nélkülözhetetlen felszerelés: a kijelölt helyszínen minden bevetésre készen állt.

 – Ez a verseny már évtizedek óta az életünk része – mondta Gyetkó Károly, aki ottjártunkkor már két kisebb pontyot fogott. – Jó az összhang, próbálkozunk türelmesen, s azt szeretnénk, hogy minél jobb helyezést érjünk el.

Martin Gábor szerint az elmúlt hosszú évek alatt jó baráti társaság alakult ki, s ettől is olyan népszerű a töröcskei horgászmaraton. Azt mondta:  felszabadult hétvégét töltenek együtt, ahol mindenki abban reménykedik, hogy a szép fogást tartogat ez a verseny is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában