Videó!

2022.06.10. 17:52

Komponált, saját slágerrel nyitották meg a balatoni hajózási szezont

Saját dalt kapott a balatoni hajózás, a nyári slágert a New Level Empire zenekar jegyzi. A zenét és a hozzá készült klipet a hajózási társaság szezonkezdő sajtóeseményén mutatták be a Balaton közepén.

Kolumbán Tünde

Áthajózhatnánk, ez a címe a vadonatúj Bahart dalnak, ami a New Level Empire énekes, dalszerzője szerint olyan könnyedén készült, hogy szinte kihajózott a zenekarból. A klip forgatása ennél felkavaróbb élmény volt, hiszen ahogy a Balatoni Hajózási Zrt. pénteki nyári szezonkezdő rendezvényén Ujvári Zoltán elmesélte, egy kompon forgatni örök élmény volt a csapat számára. 

– Ahogy a régi mondás tartja, minden zenész álma, hogy „kompon…áljon”. Nekünk sikerült, mostantól csak így csináljuk – emlékezett vissza Ujvári Zoltán. – Aki szeretné kipróbálni a tengeribetegség érzését, annak ajánlom, hogy menjen el egyszer egy kompra videoklipet forgatni a Balaton közepére, két rév közé, amikor 5-7 órán keresztül 360 fokban forog a komp a tengelye körül.

A Bahart a saját dal mellett több újdonsággal vágott neki a már zajló előszezonnak, míg a július 2-án startoló főszezonra még intenzívebbé válik a hajós élet a Balatonon. A bővülő menetrendi járatok mellett sétahajókkal, családi programokkal és bulihajókkal várják a közönséget. A Boat Party-kat a Plázs Siófokkal együttműködve indítják, de közös munka zajlik a Balaton kulturális fellegvárának tartott Keszthely városával, ahonnan kulthajók futnak majd ki, míg a kulináris kalandokra hívó Balatoni Körrel közös szervezésben ismét lesz gasztrokomp, ahol a legjobb tóparti éttermek, borászatok, pálinkások kínálata fokozza a hangulatot.

A kalandok köréből a sport sem maradhat ki, ebben a szezonban is megtartják a Bahart Regatta nevű, ezúttal négy állomásos vitorlás versenysorozatot. A Bahart új arculatához a minőségi vendéglátás is hozzátartozik, amelynek részeként a büfékben balatoni borászok borai kapnak helyet ugyancsak balatoni kézműves sörök mellett.

Rekordgyanúsnak ígérkezik a 2022-es hajózási szezon

A tavalyi csúcs év után a kompok még inkább belehúztak 2022-ben, és az év első 5 hónapjának adatai szerint 2021 hasonló időszakához képest már 35 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak, ami 90 ezerrel több utast jelent. Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatójának beszámolója szerint kiemelkedő évre számít a társaság. A várakozásnak a komp teljesítménye mellett alapot ad a személyhajók forgalma is, amelyeken április óta megduplázódott az utasszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában