A könyvtár szeptember elsejéig várja a felvételeket

2022.07.26. 16:52

Életképek a kaposvári könyvek vakációjáról

Hol töltik a nyarat a könyveink?... címmel játékot hirdetett a Takáts Gyula könyvtár!

Harsányi Miklós

Országos Könyvtári Napok a kaposvári Takáts Gyula Könytárban

Fotó: Lang Róbert

Az olvasók a  fotókat feltölthetik a legnagyobb közösségi oldalra, s a szerencsések ajándékcsomagot nyerhetnek. Árnyékos szobában, belföldi vagy külföldi nyaraláson, netán egy konyhapult sarkán töltik a nyarat a könyvek? A könyvtár munkatársai szeptember elsejéig várják az életképeket. Rázsits Veronika intézményvezető azt mondta:  bár a nyáron rövidített nyitvatartással működnek, mégis sokan mennek hozzájuk. 

–  Volt olyan nap, amikor csaknem 300-an tértek be hozzánk, s több mint 700 könyvet kölcsönöztek ki – közölte. –  S annak különösen örülünk, hogy sok gyermek is felkeresi a könyvtárunkat. A napokban meghirdetett játékunk is az olvasást népszerűsíti, s a résztvevők az instragramra tölthetik fel a képeket  vagy Facebook üzenetben küldhetik el számunkra.

Krimi és romantikus irodalom: a könyvek témáit tekintve júliusban ezek  voltak a legnépszerűbbek.  Az intézményben jelenleg több mint 300 ezer dokumentum – többségében könyv, illetve CD és DVD – található. A kaposvári intézményben  folyamatosan gondoskodnak az állománygyarapításról, 2022-ben több tízmillió forintot kívánnak könyvbeszerzésre fordítani. Rázsits Veronika azt mondta: újdonság, hogy  július elsejétől már nem csak a 16 év alattiaknak ingyenes a beiratkozás, hanem azoknak is, akik bármilyen tanintézményben – középiskola, egyetem – nappali tagozatán tanulnak. 

– Csütörtökönként tovább folytatjuk a népszerű gyermekfoglalkozásokat, a Kutyatár egyesület  képviselői a héten felelős állattartásról tartanak előadást – hangsúlyozta. – Alkalmanként 70-80 fiú és lány vett részt eddig  a rendezvényen, máskor száznál is többen érkeztek. S a Kaposvári Bástya SE segítségével augusztusban elindítjuk a sakk oktatást, melyre alsó tagozatos gyermekek jelentkezését várjuk. Az első találkozót  augusztus elsején, hétfőn rendezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában