Helyi közélet

2022.08.14. 14:00

Falugondnok helyetteseket képeztek ki Darvaspusztán

Falugondnok-helyetteseket képeztek a napokban az ország különböző részein, köztük a  Kaszó melletti Darvaspusztán. Kozma Judittól, a Falugondnokok Vas és Győr-Moson-Sopron megyei elnökétől megtudtuk, az öt nap során 40 órában 15 helyettes sajátította el a szükséges ismereteket. Korábban Somogy megyében Vörsön és Lengyeltótiban is tartottak hasonló képzést. A helyettesek a hét során megismerkedtek a jogszabályi háttérrel, a dokumentumok kezelésével, a tevékenység napló vezetésének és a menetlevél kitöltésének szabályaival, elsajátítottak bizonyos elsősegély nyújtási alapismereteket is. 

Somogy megyében 80-100 falugondnokkal és önkormányzattal tartanak szoros kapcsolatot. Ennek kapcsán kérték fel őket a somogyi előadássorozatra, melyhez a Duna -Tisza közi egyesület által kidolgozott akkreditált alapokat használták fel. A tanfolyam zárásaként a képzésben résztvevők megkapták az elismerő igazolást és végezhetik helyettesítő munkájukat. 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában