Somogy

2022.08.13. 08:00

Marós és mérnök után is kutatnak

Számos kis- és középvállalkozásnál egyre nyomasztóbb gond a munkaerőhiány, de a nagyvállalatokat sem kíméli a probléma. Már több helyen előkészítették az őszi-téli új projekteket, ám ehhez nélkülözhetetlen a létszámbővítés.

Harsányi M.

– Az idén csaknem egymilliárd forinttal több megrendelést vállalhatnánk el, ha a jelenleginél több munkatársunk lenne – mondta Szalai Gyula, a Kaposvári Villamossági Gyár (KVGY) igazgatója. – Bár pillanatnyilag összesen 340-en vagyunk, s rendszerint 50-70 bérelt dolgozót foglalkoztatunk, mégis folyamatosan keressük az új munkatársakat. 

Hegesztő, villanyszerelő és lakatos: a KVGY-nél részben ezek a hiányszakmák, de marósok és az esztergályosok mellett festőkre is szükségük lenne. Szalai Gyula hangsúlyozta: a megfelelő tudással, gyakorlattal, s minősítéssel rendelkező jelentkezők azonnal munkába állhatnak. A fizetésen kívül egyéb juttatásokra is számíthatnak a leendő munkatársak, így havi ösztönzőbért fizetnek a műhelyekben dolgozóknak, ami egységenként 700-800 ezer forint lehet, a keretet az üzemvezető osztja szét. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozók ezenkívül további egyéni anyagi juttatásra számíthatnak. Az igazgató azt is közölte, állandóan van munkájuk, s már van olyan megrendelésük, melynek teljesítését 2023-ra tudták visszaigazolni. Így döntő, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon a megfelelő létszámú csapat. 

A fonyódi cms a jelenlegi 260 dolgozó mellé további 20 új munkatársnak kínál azonnal elhelyezkedési lehetőséget. Alapvetően operátorokat keresnek, de technikust és mérnököt is felvesznek. Lukács Sándor cégvezető kiemelte, a következő hónapokban nagyjából 10 százalékkal nő a megrendelés-állományuk, s az utánpótlás biztosításáról ütemezetten kívánnak gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában