Leselkedő veszély

2022.08.16. 17:30

Migránsoktól rettegnek a pusztán élők

A kukoricásban bujkál, éjszaka bújik elő, és zörgeti a házak ajtaját – ilyen a migráns, akinek szinte mitológiai lényétől rettegnek Baglaspusztán. Persze az sem zárható ki, hogy valóban jártak bevándorlók a környéken, és csak az ijedelem maradt utánuk.

Kovács Gábor, [email protected]

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Kaposmérő és Hetes közötti kukoricaföldön bújtak el a migránsok vasárnap éjszaka, és a rendőröknek nem sikerült kézre keríteni őket. Azóta a baglasiak rettegnek, főként a nők, akik attól tartanak, hogy megerőszakolják őket – írta levélben egy kisgyermekes édesanya a sonline.hu-nak. Utánajártunk, hogy mi lehet az igazság. 

Fotós: Lang Robert Kaposvar

Hétköznap délben sokan vannak a pusztán, idősek, fiatalok. Többnyire az út mellett pihennek székeken, kanapékon a fák árnyékában. Csak kérdezni kellett őket a migránsokról, máris ömlött belőlük a szó. 

– Bulizni voltunk éjszaka, és arra értünk haza, hogy négyen ülnek az udvaron – mesélte Horváth Pál. – A gyerekeket kukoricával dobálták. A nagynéném mozgássérült, bezárkózott a házába. A kutyáját elverték, heten-nyolcan voltak. Összefogtunk, és mentünk utánuk a kukoricásba, hogy megkérdeztük őket, mit kerestek az udvaron. De nem értük utol őket. Telefonáltunk a rendőröknek, de azt hitték, hogy hülyéskednek a baglasiak.

Fotós: Lang Róbert

– Minden éjjel bekopognak hozzánk! – jelentette ki komoly arccal egy tizenkét éves forma fiú, egy nagy bottal a kezében. 

– Nem hagynak éjjel békén pihenni minket, a gyerekeinket meg el akarják rabolni. Egy lesötétített autóval járnak errefelé – bólogatott egy idős asszony, Horváth Nándorné.  

A kaposmérői polgármesteri hivatalban is értesültek róla, hogy milyen izgalomban vannak mostanában a Baglaspusztán élők. A titokzatos migránsok azonban megfoghatatlannak  bizonyultak. 

– Hallani hallottunk róla, de senki nem tudott konkrétumról beszélni ebben az ügyben – felelte Prukner Gábor, Kaposmérő polgármestere. – Persze az is előfordulhat, hogy valóban migránsok jártak arra, de ennek nyomát nem lehet felmutatni. Felmerül a kérdés, ha valóban migránsok, vajon miért maradnának éppen itt?

Fotós: Lang Robert Kaposvar

Megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatatát, tőlük azt a választ kaptuk, hogy az említett időpontban, vagyis vasárnap éjszaka nem érkezett telefonhívás és bejelentés hasonló ügyben Kaposmérőből. 

        

A migránsok előfordulnak Somogyban 

 

Migránsok persze nagyon is léteznek, júliusban a Balatonnál fogtak el a rendőrök egy indiai sofőrt, aki 34 illegális bevándorlót szállított. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának nemzetközi bűnözés elleni főosztálya jelezte, hogy érdemes megállítani a román kamiont az M7-es autópályán. Az elfogott migránsok a raktérben kialakított rejtekhelyen bújtak meg, és a magukat bangladesi állampolgárnak valló csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A járőrök az embercsempészt elfogták és előállították a fonyódi rendőrkapitányságra, az illegális határátlépőkkel együtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában