Cukiság a falra

2022.09.26. 16:00

Családban élő mentett ebek kerültek a Kutyatár 2023-as naptárába

Nem mindennapi szerepbe kerültek a Kutyatár Egyesület segítségével gazdira lelt örökbefogadott kutyák. Az egyesület jövő évi naptárához álltak modellt az ebek, amelynek megvásárlásával bárki hozzájárulhat az állatvédők munkájához.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Örökbefogadott, gazdis kutyusok pózolnak a Kutyatár Egyesület 2023-as falinaptárához. Az egyesület fotósok és az egyik kaposvári nyomda közreműködésével már évek óta elkészíti a kalendáriumot, amely megvásárlásával az otthont kereső négylábúakat támogathatja bárki. 

kutyatár kutyás naptárfotózás FOtó: Muzslay P.
Így várja a végeredményt egy vérbeli négylábú modell. 
Fotós: Muzslay Péter

Pethő Hajnalka, a Pethő Nyomda tulajdonosa elmondta: ötödik éve készítik el a falinaptárat, szívügyüknek tekintik, hogy kedvezményesen, anyagáron gyártsák le a kiadványt a helyi egyesületnek férjével, Pethő Lászlóval, aki a naptárat szerkesztette. – Személyes kötődésünk is van a Kutyatárhoz: Dongó nevű kutyusunkat a Pécsi utcai bokor alján találták Boncz Editék és áprilisban került hozzánk, azóta családtag lett, első pillanattól befogadott bennünket a szívébe – tette hozzá Pethő Hajnalka.  

kutyatár kutyás naptárfotózás FOtó: Muzslay P.
Jól sikerültek a kutyafotók. 
Fotós: Muzslay Péter

Mandula, Happy és Vacak is kapott egy-egy hónapot a kalendáriumban. Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Egyesület vezetője elmondta: idén kilencedik alkalommal készül a kalendárium, minden évben más-más tematika alapján. – Korábban már szerepelt az ebemesterei telepen élő kutyák, aztán volt olyan naptárunk, amelyhez magyar fajtákat fotóztak a Szennai Skanzenben, idén pedig családban élő, mentett kutyák álltak modellt – tette hozzá Boncz Edit. 

kutyatár kutyás naptárfotózás FOtó: Muzslay P.
Hamarosan megvásárolható lesz a falinaptár. 
Fotós: Muzslay Péter

Megjegyezte: a fotókat térítésmentesen Klencsár Gábor hívta elő saját stúdiójában. – A naptárok eladásából befolyt összeg az egyesület számlájára kerül és élelmezésre, illetve állatorvosi költségekre költjük a bevételt - mondta el Boncz Edit. 

A naptárakat Kaposváron, a Bajcsy Zsilinszky utcában található Kutyatárpontban lehet megvásárolni, de igény esetén postázzák is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában