Pontyfogó világbajnokság

2022.09.20. 19:49

Huszonnyolc ország a desedai világbajnokságon

A 22. Pontyfogó Világbajnokság kedden este ünnepélyes keretek között nyílt meg a körcsarnokban, az eseménynek a Deseda ad otthont.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A három napos,  rangos rendezvényen szerdától szombatig összesen 28 ország, 84 párosa bizonyíthatja tudását.  A magyar küldöttségen kívül holland, dél-afrikai, lengyel és litván versenyzők is indulnak, s az Egyesült Államokból,  Izraelből és Skóciából is érkeztek csapatok.

– Nagy öröm számunkra, hogy öt év után ismét vendégül láthatjuk önöket – köszöntötte Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke a népes nemzetközi mezőnyt. Kiemelte: a 2022-es pontyfogó vb két dolgot is bizonyít. A Deseda szinte mindegyik szakágban alkalmas világverseny megrendezésére. Másrészt egy olyan szakmai csapat dolgozik helyben, amely képes egy ekkora nemzetközi megméretés  lebonyolítására. Claudio Matteoli, a nemzetközi édesvízi horgászszövetség elnöke valamint Polyák Csaba, a Mohosz versenysport iroda helyettes-vezetője is részt vett a megnyitón. 

Dér Tamás kaposvári alpolgármester hangsúlyozta: a világbajnokság tovább öregbíti a város és a Deseda hírnevét. S a megyeszékhely végérvényesen felkerült a világ horgásztérképére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában