2022.09.13. 18:00
Megkóstolják megyénk extra ételeit a diákok
Somogyvámos-Balatonszemes Különleges és speciális ételeket kóstoltak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusának, valamint két horvátországi felsőoktatási intézménynek a hallgatói hétfőn. Az egyetemisták és főiskolások egy uniós program keretében jutottak el a somogyvámosi Krisna-völgybe, majd pedig a balatonszemesi Kistücsök étterembe. Utóbbiban fügepitét és citrusos borsókrémet kóstolhattak lecsósalátával, hideg paradicsomlevest dinnyével, töltött cukkinit paradicsomos barna rizzsel és fokhagymás padlizsánszósszal. Pintér Attila, a MATE Kaposvári Campusának agrárlogisztika, kereskedelmi és marketing tanszékének oktatója lapunknak elmondta, a tanulmányút célja, hogy bemutassa a megváltozott táplálkozási szokásokat, igényeket, valamint, hogy ezeket az ételeket hogyan lehet beépíteni a mindennapokba. A hallgatók kedden Kardosfára és Somogyapátiba látogatnak, a hét második felében bentlakásos kreatív tábort szerveznek az egyetemistáknak, ahol a mentes élelmiszerekkel ismerkedhetnek meg.