Jubileum

2022.09.12. 09:36

Százötven éves vasútvonalat ünnepeltek

K. R.

Forrás: FB

A Gyékényes-Dombóvár vasútvonal fennállásának 150 éves évfordulójára emlékeztek szombaton Kaposváron mini jubileumi emlékvonatozással. 

Forrás: FB 

A program a vasúti járműjavítás fellegvárának számító Dombóváron indult és a magánszervezésű emlékvonattal hat helyszínen emlékeztek meg a teherforgalom szempontjából meghatározó tranzit útvonal évfordulójáról. Hiszen a résztvevők egyrészt élvezhették a vonatozás élményét, hiszen az állomások és építmények a történelemről mesélnek az utazónak, de a jó hangulat is garantált volt. Dombóvár és Kapospula mellett somogyi helyszíneken is színes programok várták a vonatozókat és az állomásokra kilátogatókat. Csomában polgármesteri köszöntőt követően zenés-táncos előadás és mozdonykoszorúzás, Kaposváron pedig Pintér Rómeó alpolgármester mondott köszöntőt a kultúrprogram és az iparvágány látogatása előtt.

Ezt követően Kutason avattak emléktáblát a nosztalgiázók, majd Somogyszobon  is hamisítatlan vasúti programok várták az emlékvonatra jegyet váltókat. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában