Fotók

2022.09.08. 19:15

Víz alá került a siófoki aluljáró a művészek jóvoltából

Az ötödik balatoni aluljáró szépült meg a napokban. A Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai ezúttal a Siófokon alkottak. A buborékokkal teli vízi világban halak is helyet kaptak, sőt még egy apró búvárszemüveges katicát is festettek.

Góz Lilla

Egy különleges vízi világ jelenik meg a siófoki aluljáróban. Búvárszemüveges katica, kisebb-nagyobb halak és sok-sok buborék is helyet kapott a falakon. A lejáratnál egy Siófok felirat várja az arra járókat. A TCH Tárnoki Művészeti Egyesület nyolc tagja egy héten át dolgozott a balatoni városban. Vízbázisú falfestéket, színezőket és festékszóró spray-ket használtak. 

– Először a falfelületet le kellett csiszolni, majd két réteg alapozót raktunk, utána vittük fel a három, kékből álló háttérszínt – mondta el Major L. Gábor, az egyesület elnöke. Hozzátette: az alapanyagokat és az eszközöket a MÁV Start Zrt. biztosította számukra, ellátásukat és szállásukat pedig maguk finanszírozták. Korábban, több balatoni településen több önkormányzat és helyi étterem is vendégül látta az alkotókat. 

 

–  Sok külföldi turista jött oda hozzánk és készítettek fotókat, egy idő után a helyi lakosoktól is kaptunk pozitív visszajelzéseket – mondta el Major L. Gábor. Kiemelte: általában egy koncepcióval érkeznek az aluljáróba, de az ötletek a helyszínen formálódnak. Hozzátette: a napokban egy graffiti mentesítő anyaggal kenik le a festményeket és akkor lesznek teljesen kész az aluljáró kipingálásával. 

 

A TCH Tárnoki Művészeti Egyesület egyébként nyolc éve foglalkozik az aluljárók festésével. A fonyódi, balatonboglári, balatonfenyvesi, a balatonlellei után ezúttal a siófokival is elkészültek. Alkotásaink között megtalálhatóak különböző technikákkal, a legkülönfélébb anyagokra, felületekre készült festmények és rajzok, álomfogók is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában