Téli melegünk

2022.10.10. 10:00

Bőségesen elegendő idén a tűzifa

Góz L.

Somogy Az idén jelentkező magasabb tűzifaigényt a korábbi évtizedekben ki nem termelt, tartalékként felhalmozódott többletből elégítik ki – közölte lapunkkal a Sefag Zrt., s öt százalékkal emelték a fakitermelési tervüket. A társaság működési területén 20,7 millió köbméterre tehető az erdők élőfakészlete, amely minden évben folyamatosan növekszik. Az élőfakészlet gyarapodása jóval meghaladja a fakitermelések ütemét. 
Az erdészeti társaság évente átlagosan 360 ezer köbméter faanyagot termel, amelyből 120–125 ezer köbméter a tűzifa. A Sefag Zrt. idén a tűzifaprogram indulása előtt mintegy 35 ezer köbméter tűzifát értékesített közvetlenül a lakosságnak, illetve 40 ezer köbméter tűzifát adott el a viszonteladóknak, tüzépeknek. További 29 ezer köbméter fát szintén az idei fűtési idényben használhatnak fel. Aki fával fűt, az már zömmel rendelkezik a megfelelő mennyiségű tüzelővel. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában