Szellemes játék

2022.10.25. 18:10

Tök jó társasozással örvendeztették meg a fiatalokat

Fekete macska, óriástök, méretes pók és ijesztő szellembábu versengett egymással kedden délután a kaposvári Gyöngyfa napköziben. A gondozott fiatalok az egyik kaposvári gyorsétterem és a legnagyobb hazai pénzintézet dolgozóival alkottak közös csapatot, majd egy kiadós uzsonnával zárták a tök jó napot.

Góz Lilla

Mindenkinek nagy öröm volt a közös játék.

Fotó: Muzslay Péter

Nagy volt a sürgés-forgás kedden délután a kaposvári Gyöngyfa napköziben. 

 

Miután a vendégek megérkeztek, egy kártyát húztak, ebből derült ki, hogy melyik csapatban fognak játszani. Gavora Gergő izgatottan várta a társas játékozást. – Én a fekete macskás csapatba kerültem, aminek örülök, mert szeretem az állatokat, van két kutyám és cicám is – mondta. 

 

Az óriás dobókocka pörgetése után minden mezőn egy feladat várta a csapatokat. Volt, ahol gyurmázni kellett, szavakat keresni vagy puzzlet kirakni. – Minden évben tartunk egy tök jó napot és az a célunk, hogy minél tartalmasabban és élménydúsabban tudják élni a hétköznapjaikat, ezúttal a legnagyobb hazai pénzintézet dolgozói és az egyik kaposvári gyorsétterem dolgozói közösen társasoztak fiataljainkkal – mondta Sándor Ildikó, a Kaposvári Szociális Központ Gyöngyfa Napközi Otthonának vezetője. Hozzátette: számos készség-és képességfejlesztő feladatot is beépítettek a programba. 

 

– Próbáltunk olyan feladatokat összeállítani, hogy a csapat minden tagja aktívan részt vehessen a társasozásban – emelte ki a vezető. Hozzátette: jelenleg harmincöt fiatallal foglalkoznak, akik többsége értelmi fogyatékos, de vannak köztük enyhén mozgássérültek és látássérültek is. 

 

Tizennégyüknek állandó munkaviszonya van. Sándor Ildikó megjegyezte: a kaposvári pénzintézet dolgozói már korábban is járták náluk, nem üres kézzel érkeztek, kültéri asztalokat és padokat hoztak ajándékba. Kiemelte: az ilyen találkozások segítenek megismerni a fogyatékkal élőket és erősítik az elfogadás folyamatát a többségi társadalom tagjaiban. 

 

A társasozás után a gyorsétterembe buszoztak, ahol minden fiatalt egy bőséges menüvel és desszerttel leptek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában