Spórolás

2022.10.20. 18:00

Előreláthatóan három hétre biztosan bezár télen a levéltár

Az energiatakarékosság jegyében nyitvatartási korlátozó intézkedéseket kényszerült meghozni a MNL Somogy Megyei Levéltára.

Fotó: Lang Róbert

Hétfőtől csütörtökig reggel nyolc órától délután fél négyig érkezhetnek a kutatók és az ügyfelek, de pénteken zárva lesznek a kapuk. A hosszított nyitvatartást ugyanis az energiaárak növekedése miatt el kellett engedniük, mondta Polgár Tamás igazgató, aki hozzátette: október 31-e után rendezvényeket sem tudnak tartani ugyanezen okból. Jövő héten még a családfakutató kurzus utolsó részét még befejezik. Eldőlt az is, hogy a levéltár kutató- és ügyfélszolgálata december 19-től előreláthatóan január 8-ig zárva lesz a levéltár, hogy ezzel is takarékoskodjanak az energiaköltségekkel. Terveik szerint a családfakutató tanfolyamot jövő tavasszal újra meghirdetik az érdeklődőknek. Ennek megfelelően jövő héten az utolsó rendezvényt még megtartják, ekkor a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület somogyi szervezetének megalapításának helyszíne lesz az intézmény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában