Évforduló

2022.10.02. 10:18

Hatvan éves a barcsi „Dráva Völgye Középiskola”

Mivel az elmúlt évben a járvány miatt nem tudtuk megünnepelni a születésnapot, ezért most rendeztük meg utólag az ünnepséget – mondta Horváthné Madarász Zsuzsanna igazgató asszony. Közel félezer ember érdeklődött a program felől.

Fotó: MW

Weimann Gáborné a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) főigazgatója kiemelte, hogy az intézmény folyamatosan és tudatosan fejlődött. Jó szakember gárda áll a rendelkezésre. Mivel a diákok számára az itt töltött iskolai évek életük jelentős időszakát jelentik, meghatározó az itteni körülmény. Ők nem a módszerekre, hanem tanáraikra emlékeznek szívesen. Koós Csaba polgármester idézte az iskola múltját. Jelentős lépcsőfok a város életében, hogy nagyközségből város lett. 1961-ben beindult a középiskolai képzés és pedagóguslakásokat építettek. A tanulmányi, kulturális és sport versenyek is mutatják, hogy jó irányban indultak el. Sokan tevékenykedtek azon, hogy beinduljon a képzés. A jelenleg pedig folytatják és tovább fejlesztik a megkezdett munkát.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő elmondta, hogy a jó termésért, vetnünk kell és külön öröm, hogy az intézmény hat évtizede szórja szét, a diákfőkbe a tudás magvait. Köszönet azoknak, akik elkezdték a magvetést. Tisztelettel emlékezünk a korábbi magvetőkre és további jó munkát, sikereket kívánunk a jelenlegieknek. Gratulál mindazoknak, akik azon dolgoztak, dolgoznak, hogy az intézmény tovább fejlődjön. „Hajrá DVK”-val zárta köszöntőjét.

Kedves műsorral készültek jó páran az egykori diákok közül. Van köztük több magas beosztású szakember, vezérigazgató, színigazgató. Volt, aki verssel vagy dallal készült, De valamennyien tisztelettel adóztak egykori iskolájuknak, tanáraiknak.

Horváthné Madarász Zsuzsanna igazgató asszony Horváth Ferenc egykori igazgatót idézte (aki jelen volt az ünnepségen). „Illik emlékezni és kell emlékezni”. A kivetített képek, videók visszahozták az egykori iskola hangulatát, az iskola gazdag múltját. Ragyogó a múltunk, van mire büszkék legyünk. Büszkék vagyunk azokra is, akik továbbvitték határainkon innen és túl az iskola jó hírnevét. De azokra is büszkék vagyunk, akik nem tűntek ki tanulmányi átlagukkal, de jól megállták helyüket a mindennapi életben. Közülük többen az egyéb versenyeken szereztek jó hírnevet. Az iskola hű marad gyökereihez. „Boldog születésnapot Dráva Völgye!”- zárta az ünnepséget igazgató asszony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában