Támogatás

2022.10.04. 12:05

Túl sokszor felejtünk el az égre tekinteni

G. A.

Különböző keresztény felekezetek tagjai közös alkalmat szenteltek a Teremtés ünnepének a ságvári római katolikus templomban. A teremtésvédelmi hét idei mottója „Szent ez a hely, ahol állsz – Halld meg a teremtmények hangját!” idézet igazi erőforrást jelentett a hívek számára. A Biblia üzenetének mélységeit és gazdagságát tárták fel a szolgálattevők. Az egek „mondanivalóját” Bozsoki-Sólyom János református, a vizekét Lampért Gábor evangélikus, míg az Úr hangját Bicsár László római katolikus plébános adta át a híveknek. Elhangzott: sokszor elfelejtünk felfelé tekinteni, Istenre figyelni. Az Úr fontos kommunikációs eszköze az ég, mely teremtmény is, hiszen nincs némaságba burkolózva, tanúságtétel is, mert minden embert magával ragadhat. 
Isten lelke lebegett a vízek fölött – olvashatjuk a Szentírásban, és valóban a teremtés kezdeti reménye már a vízekhez kapcsolódott. Ez a lételem kifejezi Isten aktív fenntartó jelenlétének jelentőségét a megtisztulás, a megújulás és az új élet lehetőségével. Hallhattak arról is az egybegyűltek, hogy az Istennel való találkozás lehet váratlan, meglepetésszerű, ahogy Mózes esetében is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában