Fejlesztés

2022.10.07. 19:03

Új járművekkel gyarapodtak a somogyi önkéntes mentőszervezetek

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október negyedikén és hatodikán a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán.

Sonline

Az új terepjáró, személy- és teherszállításra alkalmas gépjárművek, utánfutók beszerzése kiemelten fontos célja a projektnek, hiszen ezekkel az eszközökkel nehéz terepviszonyok között is biztosítható a mentőegységek gyors kiérkezése, a speciális mentőeszközök, berendezések mozgatása, mindezzel csökkenthető a károk mértéke, és miután a beavatkozó szervezetek rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, a földrajzilag legkedvezőbb elhelyezkedésűt lehet szükség esetén riasztani. A projekt keretében Balatonkeresztúr és Balatonmáriafürdő Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, a Fonyódi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Igal Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete, Lábod Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, valamint a Somogy Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület gazdagodott egy-egy utánfutóval. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában