Fórum

2022.11.29. 18:56

A nemzeti konzultáció lehet az árcsökkentés kulcsa

Móring József Attila országgyűlési képviselő meghívására Fonyódon tartott országjáró fórumot Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Arra kérte a lakosságot, mondjanak nemet a szankciókra, mert Európa rég nem látott nehéz helyzetben van.

Turbéki Bernadett

– Ha a fonyódiak bemennek egy üzletbe, azonnal látják, hogy az élelmiszerárak a duplájára emelkedtek, és az energia árak is hasonlóképpen alakulnak. Miért alakult ki ez a helyzet? – tette fel a kérdést Hollik István a fonyódi fórumon. 

– A brüsszeli szankcióknak kettős megítélése van a magyar politikában. A jobb oldal szerint minden kiadás a felére csökkenne, ha nem lennének a szankciók. A baloldal nem ezt mondja, pedig Brüsszelben most készítik elő a kilencedik szankciós csomagot – hívta fel a hallgatóság figyelmét a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kiemelte: szembe megy az érdekekkel, ha egy spekuláns „tokkal vonóval” megvásárol egy politikai pártot, utalt arra a 3 milliárd forintos támogatásra Hollik István, amit az ellenzék kapott a választások előtt, s amelyről a közelmúltban kerültek elő  hivatalos adatok.

– Hosszú küzdelmek lesznek, amiben a lakosság úgy tud segíteni, ha kitöltik a nemzeti konzultációt. Alá kell írni, hogy nem kérjük a szankciókat – emelte ki Hollik István.

–A kilencedik szankciós csomagban már az atomenergia embargója is szerepelhet. Az energia függetlenség jegyében a magyar kormány 2010 óta mindent megtett, amit lehetett – mondta Móring József Attila.

Ugyancsak az országjáró fórum keretében Barcson, a Móricz Zsigmond Művelődési Központba is várták a hallgatóságot, ahová Szászfalvi László, országgyűlési képviselő hívta meg az érdeklődőket. A rendezvény vendége Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában