Logisztika

2022.11.26. 07:00

Időben érdemes feladni a karácsonyi csomagot

Megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelések időszaka, s ezzel együtt a Magyar Postánál is nő a csomagforgalom.

Harsányi M.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A cég felkészült a csúcs­szezonra, a csomaglogisztikai fejlesztéseken kívül a web­áruházi partnerekkel egyeztetve tervezték meg, s alakították ki a szükséges erőforrásokat. Ezen túl a már megépült új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepítettek. 
 

Somogyban jelenleg egy MPL-csomagautomata található Kaposváron, de továbbiak telepítését tervezik. A kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll majd rendelkezésre. 


– A megyében a csomagok feldolgozása már az új kaposvári logisztikai depóban történik – közölte a Magyar Posta Zrt. – A csomagkézbesítéshez a karácsonyi időszakban többletjárműveket állítunk be, ahol szükséges, alvállalkozók bevonásával végezzük a kézbesítést. 

Somogyban tavaly az utolsó negyedévben mintegy 126 ezer csomagot kézbesítettek, ami hat százalékkal volt több az előző évhez képest. A cég tapasztalatai szerint az ügyfelek megyénkben főleg az 50-51. héten adják fel a legtöbb csomagot. A posta azt javasolja az ügyfeleknek: a belföldi küldemények feladását lehetőleg ne hagyják az utolsó napokra annak érdekében, hogy azok karácsonyig biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Arra is felhívták a figyelmet, mindenki ügyeljen a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mert ez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést. 
 Természetesen a csomagküldő szolgálatokat is igénybe vehetjük, amelyek automatáiból egyre több található nem csak Kaposváron, hanem a többi somogyi városban. 


Fotó: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában