Fotók

2022.11.03. 17:18

Simogatással tanulták meg szeretni és tisztelni az állatokat

Bigyó kutya, Dolfi macska, a Kajszi névre keresztelt kecske és Tóbiás, a nyolcnapos törpemalac vendégeskedett csütörtökön délelőtt a mezőcsokonyai Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekházban.

Marosi Gábor

Az állatokat Takács Kata, a BundaZug Alapítvány elnöke vitte el a református intézménybe. A gyerekház növendékei és szüleik mellett a helyi bölcsődés és óvodás fiatalok is megsimogathatták, és játszhattak a Nagybajomból érkezett állatokkal. 

Takács Kata érdeklődésünkre elmondta: az állatvédelemből hiányzik a nevelés, ezért fontos küldetésük, hogy a gyerekeknek megmutassák és megtanítsák hogyan kell odanyúlni és megérinteni az állatokat. Ezáltal ugyanis később nem piszkálják majd, hanem megtanulják tisztelni és szeretni azokat. 

 

– Nagyon kedveljük az ilyen alkalmakat és nekünk megtiszteltetés, ha meghívnak, mert ez egy jó alkalom arra, hogy a mentett állataink kimozduljanak és emberekkel találkozzanak – mondta a BundaZug Alapítvány elnöke. 

Takács Kata hozzátette: nagybajomi tanyájukon 40 kutya, ugyanennyi macska van, de kecskék, disznók, tyúkok, kacsák, libák, szamár, póni és már egy tehén is él a birtokon. Marosi-Szijj Judit, a gyerekház vezetője lapunknak elmondta: azért is szervezték meg a programot, mert a foglalkozásainkon gyakran utánoznak állathangokat és ismerkednek különféle élőlényekkel, ezért fontos, hogy a gyerekek élőben is lássák ezeket.

Az alapítvány ingyen vitte az állatokat a faluba, adományt azonban szívesen fogadtak. Többen konzervet, tápot és a kertekben megtermelt zöldséget ajánlottak fel, de plédet és állatos rajzokat is kapott a szervezet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában