4 for Europe

2022.11.17. 19:34

Somogyi csapatok is továbbjutottak az országos megmérettetésre

A Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium EUkaliptusz csapata nyerte meg a „4 for Europe” európai uniós vetélkedő regionális kaposvári döntőjét. Az eseményt csütörtökön a Dorottya Hotelben szervezték meg.

Fotó: Lang Róbert

Somogy, Tolna és Baranya megyéből 29 csapat indult a vetélkedőn, közülük a legjobb tíz mérkőzött meg egymással csütörtökön Kaposváron. Somogyot három, Baranyát öt, Tolnát kettő csapat képviselte. A megyéből a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium, valamint a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum diákjai versenyeztek.

A vetélkedőt minden évben meghirdeti az Európai Bizottság magyarországi képviselete és a Europe Direct Hálózat, amelyre négy fős középiskolai csapatok jelentkezhetnek. Lucz Bianka a kaposvári Europe Direct iroda vezetője lapunknak elmondta, a fiataloknak az elméleti tudásuk mellett a kreativitásukat is meg kellett mutatniuk. A versenyzők keresztrejtvényt oldottak meg, úti tervet készítettek és ifjúsági napot szerveztek. A legeredményesebb csapatok értékes jutalmat nyertek. A fődíj egy prágai kirándulás. A részvevők emellett több más értékes jutalmat is kiosztottak a szervezők.

 

Motiváló nyereményekért küzdenek 

A barcsi Széchényi-gimnázium EUkaliptusz formációja mellett a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Kairosz sarjai, valamint a pécsi Janus Pannonius Gimnázium A török kormány elnevezésű csapata állhatott fel a képzeletbeli dobogóra. A regionális döntő első két helyezettje továbbjutott a kecskeméti országos döntőbe. Csokor Réka a Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium intézményvezetője lapunknak elmondta, a vetélkedő első fordulójára öt csapattal neveztek, végül az EUkaliptusz és az All4one jutott el a második fordulóig. Az intézmény vezetője elmondta, az iskola diákjai évek óta részt vesznek a versenyen és folyamatosan készülnek különféle EU-s programokra. Csokor Réka hozzátette, a sokoldalú verseny a gyerekek több képességét, készségét is fejleszti, ami később a hasznukra válhat majd. Emellett a nyeremények is nagyon motiválják a fiatalokat. 
 

 

Címkék#Somodor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában