Ennivaló látványosság

2022.12.21. 17:30

Elképesztő látványos lett Magyaregres mézeskalács mása

Hét család közös munkájának eredményeként készült el Magyaregres édes mása. Az ügyeskezű készítők mézeskalácsból sütötték ki a település épületeit, a kompozíció érdekessége, hogy olyan helyek is rákerültek, amelyek ma már csak az idősebbek emlékében élnek.

Góz Lilla

A református és katolikus templom tornya mellett még a futballpályát is megmintázták mézeskalácsból azok a családok, akik vállalkoztak rá, hogy elkészítsék Magyaregres édes makettjét. A falu helyi ifjúsági házban kiállított látványos mini másolata teljes egészében karácsonyi süteményből készült el, amelyet hét magyaregresi sütött ki. 

 

A házikók mellé hóember és cukormázzal borított fenyőfák is kerültek. – A helyiek szívesen látogatják december 17-e óta a mézeskalács falunkat, idén harmadik alkalommal készült el a karácsonyi dekoráció – mondta el Kiss Réka, a Magyaregresi Gyermekekért Alapítvány alapítója. 

A megszűnt kisvasút is felkerült a kompozícióra. 

Hozzátette: a mézeskalácsfalu elkészítése összehozta a generációkat, hiszen felnőttek és gyerekek egyaránt sütötték a finomságot több kilónyi mézből és lisztből. Az ügyeskezű nagymamák is részt vettek a sütésben, de több gyermek is büszkén hozta az általa készített épületeket. 

 

Kiss Réka kiemelte, nem ez az egyetlen módja a karácsonyvárásnak Magyaregresen, hiszen ők is elindították az élő adventi kalendáriumot, így minden nap más-más magyaregresi öltözteti ünnepi díszbe ablakát és a különleges adventi naptár nem csak az utcáról, hanem a közösségi oldalon is megtekinthető. 

 

Az alapítvány idén is készült ajándékkal a gyerekeknek. – A tizenöt csomagba édesség, játékok kerültek a csomagokba, valamint két újszülöttünk a lakatfalra kapott egy-egy lakatot – mesélte Kiss Réka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában