Ünnepi hangulat

2022.12.21. 14:49

Meghitt hangulatú rendezvényen idézték meg a karácsony szellemét

Karácsonyi ünnepséget tartottak szerdán a kaposvári Gyöngyfa Napközi Otthonban, a fellépők színvonalas produkciókkal idézték meg a karácsony hangulatát.

Harsányi Miklós

– Adventkor a várakozás időszakában a lelkünket betölti az öröm, s mindannyian arra törekszünk, hogy ezt az érzést minél inkább megoszthassuk egymással – mondta Sándor Ildikó, az intézmény nappal ellátási vezetője. – S ahogy közeledünk december 24-éhez, úgy egyre inkább vágyakozunk a csodára. A Karácsony csodájára, ami évről-évre átélünk és beteljesedik, de ez a csoda nem a szépen becsomagolt dobozokban keresendő, nem is a fa alatt rejlik, ezt máshol kell keresni. Ez a csoda a kedves szavakban, az őszinte szívből jövő kívánságokban, a szeretet kifejezésében rejlik.

Fotós: Muzslay Péter 

Az 1988-ban megnyílt intézményben 35 értelmi és halmozottan sérültről  gondoskodnak, a legfiatalabb 19, a legidősebb 52 éves. A  fiatalok szerdán látványos ünnepi műsorral kedveskedtek, egy hónapot készültek a bemutatóra. Hoffmann: Diótörő című művének adaptációját adták elő, ezután közösen énekeltek. Szita Károly, Kaposvár polgármestere gratulált az előadáshoz, s elismeréssel szólt az intézményben dolgozó szakemberek munkájáról. Kiemelte: mosolygott mindenki, mert  szívesen vettek részt a programban.

Fotós: Muzslay Péter 

–  S ha mosolyt tudnak csalni az arcukra, akkor az mindennél többet ér – hangsúlyozta Szita Károly. – Jókedvűek, vidámak voltak a fellépők, s bennünket úgy szórakoztattak, hogy annak örültünk, hogy ők is örülnek. 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere is részt vett a Gyöngyfa Napköziotthon karácsonyi rendezvényén.  Fotós: Muzslay Péter 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában