Emlék az örökkévalónak

2023.01.12. 11:30

Mini állatkertet álmodott meg testvére emlékére

Állatkertet nyitna testvére kedvenceinek a tragikusan fiatalon elhunyt Pintér Attila öccse Mernyén.

Koszorus Rita

A kaposvári díszállat-kereskedő halálával a kereskedés valószínűleg végleg bezár, de az emberségéről híres állatbarát hagyatéka nem vész el. A több száz jószágból álló mernyei farm a halála után is fennmarad. – Egy emlékparkot, miniállatkertet szeretnék nyitni – mondta lapunknak az öccse, Pintér János. – A bátyám nekem olyan volt, mintha az apám is lett volna. Kilenc éve veszítettük el édesapánkat. Én informatikus lettem, de nagyon sokat tanultam az állattartásról a testvéremtől – mondta Pintér János. 

Hozzátette: most azon is dolgozik, hogy emlékpark őrizhesse testvére állatok iránti szeretetét. A testvérek együtt dolgoztak a Leguán díszállat-kereskedésben is, ahol János csendestársként vette ki részét a munkából. Azt mondta, az üzlet sorsa elkerülhetetlenül a bezárás lesz majd. Egyébként is fontolgatták már ősszel, hogy kisebb helyre költöztetik a különleges állatseregletet onnan, ugyanis a megemelkedett rezsiköltségek miatt, túl drága lett volna a fenntartása. 

– Olyan fajokról van szó, amelyeknek folyamatosan kell a fűtés és az áramszámla is rendkívül magas lett volna ezen a helyen – mondta. – Azt terveztük, hogy csökkentjük a költségeket, de az ő halála után nem tudnám elképzelni, hogy valaki más lássa el ezeket a feladatokat, hiszen így csak ő tudta – mondta Pintér János. – Számára ez nemcsak vállalkozás volt, hanem az élete. Azt szeretném, ha az üzlet egy pozitív emlék maradna mindenkinek, aki odajárt vagy csak megfordult ott, tette hozzá a testvér.

Mindig segített 

Karácsony előtt néhány nappal jött a szomorú hír, hogy 43 éves korában elhunyt Pintér Attila, akit emberséges állatbarátként ismertek a kaposváriak. Híres volt segítőkészségéről, lapunknak is sokszor nyilatkozott, és bárkivel szívesen megosztotta tudását, aki csak kérte. Az állatok iránti szeretetének élő bizonyítéka az a több száz jószágból álló mernyei farm, amely a tervezett miniállatkertnek az alapja lesz. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában