Krízisalap

2023.01.08. 09:00

Nem csak ünnepkor segít a kaposvári egyházközség

Krízisalapot hozott létre a Kaposvári Református Egyházközség. A támogatási programmal a nehéz helyzetbe került gyülekezeti tagokat szeretnék támogatni. Az alapba eddig már több százezer forint felajánlás érkezett.

Marosi Gábor

Fotó: Lang R.

A drága élelmiszerek és a megnövekedett kiadások miatt sokan kerültek nehéz helyzetbe az elmúlt egy évben. A megváltozott életkörülmény az egyház látókörében élőket sem kerülte el. Rajtuk szeretnének segíteni a kaposvári reformátusok. 

Petró László lelkipásztor lapunknak elmondta, a kaposvári gyülekezet egyik tagja karácsony előtt kereste meg azzal, hogy egy nagyobb összeget szeretne felajánlani a rászorulóknak. Azonban úgy gondolta, hogy nemcsak egyszeri alkalommal, hanem rendszeresen, szervezett formában kellene támogatni a bajban lévőket. – A presbitériummal ezért úgy döntöttünk, hogy megkeressük azokat a gyülekezeti tagjainkat, akik számára fontos az adományozás és megtehetik, hogy segítenek – hangsúlyozta Petró László. – Az első adományozó 100 ezer forinttal támogatta a programot, azóta pedig már megtöbbszöröződött a krízisalap. A következő feladatunk, hogy felkutassuk a bajban lévő, kizárólag gyülekezeti tagjainkat, majd létrehozzuk az elnökségi tagokból és presbiterekből álló ötfős kuratóriumot. Ők kezelik majd a beérkezett kérelmeket – mondta a lelkipásztor. 

A presbitérium nem szabott határt a segítségnek. Aki úgy érzi, hogy szeretne részt venni ebben a szolgálatban és megteheti, hogy más életét megkönnyítse, attól szívesen fogadják a felajánlásokat. Petró László hozzátette, akik segítséget kérnek, azoknak egy kérvényt kell benyújtaniuk, amelyben az igényelt támogatási összeget is feltüntetik. A kuratórium ezt elbírálja, és azután nyújt majd segítséget. 

A lelkipásztor arról is beszélt lapunknak, hogy tavasszal, húsvét tájékán ismét segítik a kárpátaljai magyarokat tartós élelmiszerekkel és pénzadományokkal. A határon túlról egy célzott segítséget is kértek nemrég. A gyakori áramkimaradások miatt nagy teljesítményű generátorokra lenne szüksége az ottani közösségnek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában