Fotók!

2023.02.16. 18:45

Emlékéremmel mondott köszönetet Kaposvár a hőseinek

A törökországi földrengés mentőmunkálataiban részt vett önkéntes életmentőket köszöntöttek a városházán.

K.G.

Bodó László és ifj. Bodó László egy limitált kiadású, a rendezett tanácsú várossá nyilvánítás 150. évére kibocsátott, ezüst emlékérmet vehetett át Szita Károly polgármestertől, aki a kaposváriak nevében is köszöntet mondott a helytállásért.

Fotók: Muzslay Péter

Apa és fia éppen a kaposvári viharkárok helyreállítása közben „a fáról ugrott le”, hogy elutazzanak, hiszen személyesen őket kérték a szerveződő mentőosztagba. Ifj. Bodó László két nap után aludt először, s bár sok tűzoltóversenyt nyert már, most egy másfajta versenyt futott a túlélőkért. 

Alapvetően két váltásban dolgoztak volna, de a nemzetközi mentési rend hamar felborult, emlékezett vissza. Eljöttek, hogy a tengerből gyűszűvel merjék ki a vizet, és utánuk is maradt tennivaló – értékelte édesapja, aki szerint taps és taps között is van különbség. Más a tetszésnyilvánítás a Csiky Gergely színházban, és más amikor a tábortűz mellett, a romok között egy maroknyi helyi hozzátartozótól kapják az életmentésért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában